Saturday, 9 July 2011

Siapa Aku?

Dah lama nak post pasal konflik dalaman aku ni hehe...
Aku ada bermacam kepelikan dalam diri yang adakalanya aku tidak sedari.

kalau aku ditanya cuba anda katakan 3 perkara yang menggambarkan diri anda:

1. Peramah.
2. Suka senyum.
3. Gila2

Bersama ipar duai.... aku baju biru...
Tapi semua ciri di atas selalu tersembunyi... Mean, tidak all the time aku kelihatan seperti tu walaupun aku sebenarnya seorang yang fun untuk dijadikan kawan.
Aha! Fun ke? hahaha...

Actually, aku pilih orang.. Yup, aku pilih orang tetapi orang yang paling sukar untuk aku jadi diri sendiri ialah family suami ku.
Bila kenduri, aku akan jadi macam orang bodoh yang tak tau nak buat apa.
Aku tak boleh tunjukkan kemanjaan dan keramahan ku 100% pada dorang.
Kenapa? Bila begitu, dorang mudah salah faham tentang siapa aku sebenar.
Hm, aku tertekan kadang-kadang.
Kalau boleh aku nda mau berjumpa atau bergaul dengan orang yang aku sukar untuk jadi diri-sendiri.

Siapa yang boleh faham situasi ni? Boleh bagi nasihat ?

2 comments:

Fazil Hamid said...

kite serupa...kalau org tak kenal..selalu cakap sy sombong..tp yg kenal mesti ckp sy ni sebaliknye...

Nani said...

tu la.... tapi ada org yang dgn siapa pun perangai serupa ja... bestla cam tu....