Thursday, 21 July 2011

Dulu Dan Kini

Ini blog baru aku so dah ada beberapa orang follower baru yang tak pernah follow blog lama.
So bertuahlah korang sebab ini 1st time aku mau share gambar-gambar lama sepanjang aku membesar dan hampir dewasa sepenuhnya (apakah, dah nak 30 pun hehehe. Tak dewasa lagi ka?).

Dulu masa kanak-kanak aku sorang anak dara sunti yang hitam manis. Di sekolah rendah dulu ada sorang cikgu suka usik kulit aku. Dia kata, kenapa kau hitam, adikmu putih? Entahlah cikgu, hehehe... Jom layan kehitaman ku...

 Alhamdulillah, ada juga gambar masa umur aku baru seminggu...
5 tahun bersama adik no.3
Masa ni parents aku masih 20an suda ada anak 3 org. Masa ni aku 6 tahun suda.
 Ni la pic hitam aku tu. Darjah 6, 1997. Masa ni aku ialah pemain bola sepak di sekolah. Cikgu yang melatih team bola tu suruh aku potong rambut untuk dia bawa masuk team join Sukan sekolah2 nasiblah sorang cikgu lagi tak setuju.
 Tingkatan 2,1999. Time ni aku berkelakuan ala2 tomboy sebab masa tu sedang mengalami krisis identiti diri.
 Alhamdulillah jadi perempuan sejati balik. Bersama Radi, classmate aku Form5, 2002.
 Paling kanan, ex- aku hehehe.... Aku tiada boyfren sejak ting1-4 ok. Couple dgn yg ni pun, dah ujung taun... Tu pun couple 2 minggu ja... Lepas abis form six baru cari aku balik, nah padan muka. Hehehe... Tapi masa tu aku couple suda sama laki aku.
rakan sekelas, 5 Cempaka. Ini ialah kelas paling hapenning. Sampaikan ada sorag pelajar tu, suka sangat stay dalam kelas kami hingga kedapatan oleh guru kelasnya yang mengajar BI di kelas kami tapi dia selamba ja ikut subjek tu di kelas kami. Wpun meriah, student kelas kami pintar walaupun kami ialah kelas kedua terpandai bukan yang no.1. Muka2 4 orang di depan ni ialah ex pelajar kelas Sains (kelas no.1 pandai) tapi takut sangkut SPM so kami pindah kelas ambil Ekonomi.
 Kahwin dan dapat baby...
 Kerja di Pertubuhan Peladang hampir 3 tahun
Masa event Elken... Bersama para downline.... Masa ni aku sudah resign dari PPK.
 Stop Elken buat sementara dan jadi surirumah sepenuh masa.
 Dapat kawan-kawan baru yang semua baik hati tapi semua duduk KL... Sedih....
 Bersama bestfren yang selalu disisi... Suami ku Ghazali @ Panjang...
Begitulah sedikit perjalanan hidup ku yang penuh ranjau.... Apapun, aku bersyukur tentang siapa aku dijadikan Allah pada hari ini. Walaupun cita-cita belum tercapai tapi insya Allah semoga Allah terus memberkati usaha kami agar dapat kami membanggkan dan menggembirakan hati orang tua.

2 comments:

Izah Johan said...

muka nadia sgt iras kamu masa kecik... :)

Nani said...

ya dia mirip nani masa kecik hehe..