Wednesday, 27 July 2011

3rd Day

Sorila kawan2 dah beberapa hari tak update.
Mak sebok dengan anak2 baru mak.
Hari ni masuk hari ketiga mak dengan anak2 baru hehehe.

1st day memang sukar. Aku sakit satu badan sbb baby umur 4 bulan tak nak lepas dari gendongan.
Tangan aku kebas sehari dukung baby. Hampir2 give up nak jaga baby hehehe.

2nd day (kemarin), dah ok skit. Baby dah boleh letak atas tilam tp petang tu meragam taknak atas tilam.
Huh, geram juga. Nasiblah anak orang, kalau anak aku sendiri berderet cam ni sbb baby ni ada abang umur setahun 4 bulan yg aku jaga sekali, memang aku akan sakit jiwa. Aku jaga dorang 6.30am-6 pm ja. Tapi kemarin aku x penat sgt macam 1st day.

Hari ni aku rasa bertambah baik. Baby dah bole letak atas tilam selalu. Bebas skit badan aku, taklah kejang sangat menggendong dia macam 2 hari lepas.

Kesimpulannya, jaga budak taklah sesukar mana kalau dah biasakan diri. Aku lama tak ada baby so dah kekok melayan karenah dorang. Alhamdulillah, hari ketiga aku semakin serasi dengan keja ni.

Next week cousin aku nak datang bantu aku jaga budak2 so makin senanglah keja aku nanti. Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan.

1 comment:

Fazil Hamid said...

biase la...budak2 kat tempat baru...nak sesuaikn dgn keadaan...