Thursday, 4 August 2011

Yume Ippai

Sejak sekian lama aku full time bersama anak, aku mempunyai kegemaran baru hihihi..
Siapa tau rancangan kartun Chibi Maruko Chan?
Hah! Sapa tau, taulah kan...
Mula2 tak suka tengok sebab nama kartun pun ada 'chan kat belakang..
Apa takde nama lain ke, nak juga mirip Sin Chan, dan ada beberapa lagi kartun yang ada 'chan kat belakang nama so kedengaran macam boring ja.
Lama-kelamaan, selepas menonton beberapa siri rancangannya, aku jadi tertarik dengan jalan cerita dan juga lagu pembukaannya yang dinyanyikan oleh

Yumiko Seki (tak pasti tapi ni sumber dari google)

Aku dengan gediknya mencari lagu itu di you tube dan inilah hasilnya...


Dan terjemahan lagu ni versi indonesia ialah



"hal yang menyenangkan hati
Banyak sekali bahkan kalau kita bermimpi
Sekarang ganti baju
Agar menarik hati ayo kita mencari teman
Jalan panjang menuju langit biru
Tiba-tiba kulihat seorang anak
Yang menemukan harta karun di dalam sana
Alangkah senang dan hati gembira
Wangi angin
Padang rumput di sore hari
Sampaikan
Salam gembira
Hal yang menyenangkan hati
Banyak sekali bahkan kalau kita bermimpi
Sekarang ganti baju
Agar menarik hati ayo kita mencari teman"

Cute bukan?
Dan lagu ni dah jadi ringtone hanfon aku pula kerana diriku tiba2 obses dengan lagu ni hehe...


5 comments:

Small Dolphin said...

dulu saya tengok jugaklah hibi maruko chan.agak kelakar cerita tu.teringat pulak scene satu episod pulak.hehe

Tea Dno said...

ngahaha. tea tak suka lorh cite ni. suka hagemaru. macam ape je. hehe.

Nani said...

samall: scene apa latu? citerla... hehe

Tea: nani pun suka Hagemaru... dia licik dan nakal. Ada je helah dia ...

SimplySeoul said...

haha, suka chibi maruko chan sebab pikiran dia macam org tua hhaha

abglan said...

Nie kartun org pempuan :P