Thursday, 18 August 2011

Tak Tau Nak Kata Apa..

Rasa macam takdak story ja kalau aktiviti harian adalah duduk rumah...
Hehehe... macam lucu sendiri ni.
Untuk makluman kawan2 yang ada tinggal pesan tu, aku dah jaga baby balik so tiada masa sangat mau update blog...

Jom kita cerita pasal raya...
Sapa yang suda dapat cuti?
Sapa yang tak dapat cuti? Tak dapat? Kerja kerajaan mustahil tak dapat, wajib semua dapat.
Kitorang ni yang rasanya beraya sendirian di bandar sebab Panjang belum ada tanda2 kena bagi cuti pada raya pertama dan kedua...
Kemarin dia sedih sungguh. Katanya kawan2 lain sibuk isi borang cuti, dia lagi yang bos tak sound lagi. Kasihan..
Aku tak kisah dapat balik ka tidak, apa yang penting ialah kami tetap bersama dia walau apapun keadaan.
Dia dah bagitau awal, suruh aku dan Nadia balik kampung dulu tapi rasanya aku tak setuju. Tak sampai hati pulak, kita happy2 kat kampung dia sorang2 kat sini...
Sedih jugalah tak jumpa family raya pertama tapi tak kisahlah...

5 comments:

Si Mama Glam said...

mmg busankan kalau keja asik duduk rumah. tapi kan sbenarnya byk jg boleh story pasal baby yg ko jaga. apa yg dia buat, ada kejadian lucu ka psl durang. hah tu pun blh jd story jg tuh. ko blh update blog di draf ja dulu time dorang titon ka apa. pastu nnt mlm sikit ko tggl publish ja la..

aku suggest ko install ni program. aku selalu pakai ni program utk wat entry draf dulu secara offline. nda payah masuk blogger utk wat entry. ko try cari google, WINDOWS LIVE WRITER". ni program ni MSN punya, ko kena register dulu email MSN @ hotmail. pastu ko install program WLW tu.. nnt pas install ok la tuh, tiap kali ko ada entry mo wat, ko masuk jak program tu. taip pastu save. nnt kalau ko ada masa online time malam, ko masuk ja program WLW tu balik pastu ko klik publish ja.

aku pakai tu la di opis n d laptop d umah ku.. program ni nda payah online kalau mo pakai. nnt dlm WLW tu ko register la blog ko dlm tu.

*********************

psl raya, aku setuju cara kau.. xkan kitam o tgglkn hubby kita sensorang kan.. sedih tu memang la sedih nda dpt jumpa famili kan tp hubby mesti diutamakan walau apapun kan. Kan syurga kita sekarang ni terletak pada suami, bkn lg ibu mcm time kita belum kawin.. Apa2 pun, jgn patah hati, sedih2, pa kata kau wat rumah kau suasana macam raya. ko masak la masakan raya, hias utk raya.resipi kan blh google atau tnya mak ko. atleast, nda la terasa sgt kesedihan time raya tuh. hubby pun hepi la jg sikit, tgk kita eksaited hias rumah, masak masakan raya demi dia.. wah gitu kan.. tp betul nih.. aku dulu penah wat jg time aku nda dpt blk kg sbb tiket teda n sbb keja. mmg nda la terasa sgt sedey tu..

cuba la..

Fazil Hamid said...

maseh bercuti dr bulan 5..
tunggu posting tak dapat lg..
sedih nak raye ni..

Nani said...

mamaG: aku xda mood mau cakap pasal baby hehe tapi aku cuba tulislah sbb ada sesuatu aku mau kongsikan...

aku kalau mau update x buli pk draf, terus blur tu. mesti time online baru otak lancar hehe. bnyk kali buat draf, blm ada 1 yg aku post sbb bila baca balik terus mcm z siok..

ya, psl raya aku mmg xkan tinggalkan suami. susah senang biarlah bersama kata org kan... family mmg pntg tp suami lg pntg. ni la ni, planning suda mau masak apa nanti. Jiran dpn rumah org Pahang pun x balik raya sbb bininya tgl tunggu hari lg tu.

MamaG ni mmg idea mencurah2.. Suka aku hehe. tq bnyk.

Fazil: Tue la, sedih juga kan... takpe, nanti kalau dah posting boleh buat raya akan dtg yg lbh bermakna.. gaji cikgu kan meletop gitu! Hehe...

abglan said...

Ala.. si Panjang tu mau main mercun puas-puas sorg2, tu sbb suruh korang balik dulu he he

Nani said...

abglan: pandai ja hehehe.... tapi boleh jadi jugak, jgn main benda lain suda ha ha ha!