Tuesday, 4 October 2011

Aku Mau Gaduh Sama Kau !

Aku sudah seharian buang2 boring di CP ni. Orang Sabah taulah CP ni apa, yg bukan org Sabah CP ialah Centre Point.. Walaupun KK suda ada 1B (One Borneo) tapi CP masi antara tempat yang paling best melepak walaupun dorang cakap CP vs Pilak. Pilak? Apa itu pilak nanti tanay si Nowriz atau si Aki, dorang tau tu.

Aku sedang bengang gila siput babs ni sebab suai ku si kaki bola... Abglan dapat teka ka kaitan gaduh dengan kaki bola? Aku harap abglan faham atau cikgu Fazil kita... Ok, kalau kamu faham nanti terangkan dalam komen sebab idea aku mau gaduh2 malap sedikit demi sedikit bila mendapat respon dari kamurang pasal "MAIN DENGAN SI AKI"... Ayoyo.... Apalah dosa ku kena itu ayat? Apapun api kemarahan ku sudah dapat dibendung diketika ini.

Dengan secebis perasaan nakal dalam hati isteri yang belum teguh iman, syaitan sedang berbisik,siapakah yang sudi menjadi skandal kepada isteri baik hati ini? Oh, jangan. Jangan sekali2 kamu mau mencuba... Aku tidak rela walaupun dalam hati sangat mahu kerana dendam... Alahai, bakat menjadi ustazah pilihan luntur lagi. Setan! Pergi kau jauh2. Jangan kau cemarkan kesucian hati ku. Setan !!!!

Pointnya di sini ialah BOLA atau ISTERI...? Mengapa harus isteri tunduk kepada bola? Mengapa harus bola no.1 dihati suami? Aku faham kerana semasa aku sekolah rendah aku merupakan satu2nya pelajar tahun 6 perempuan yang tiap kali waktu rehat akan menanggalkan gaun sekolah untuk bermain bola dalam panas terik. Dan perasaan pada waktu itu adalah seperti perasaan para kaki bola yang sedang membaca entry ku. Hebat bukan? Tapi berilah waktu2 istimewa itu bukan pada bola. Mengapa dan kenapa? Mana mungkin aku dicurangi dengan bola? Arghhhh!

Sekian. Sori aku emo... Pesanan ku, jangan kamu main dengan si Aki..

Yang benar..............










Bola atau isteri?

12 comments:

Nana Eddy said...

Hahahah~ Alahai, bagilah masa sikit utk hubby tu layan bola. Haha~

Entry nana mmg dlm English. Sebab blog tu platform utk na polish BI yang kalau tidak, berkarat tidak diguna. Tak apalah, baca ja slow2 bila ada masa. Thanks yea for dropping by :)

Coolman said...

btul ke nani dari sabah?? sthu saya nani dari Portugal..

Aki said...

mau 8 kali nama si Aki ja hari ni kan kak?? nanti tambah banyak tu orang datang sini.. ha ha ha.. :-p.. durang minat si Aki kali tu.. :-p

~ As ~ said...

Nah lain kali, laki main bola, bini shopping ehehehe...daripada ber skandal.
Itu lah shopping yg bikin kasih hilang stress aku tu klau laki pegi buat hal lain sama kawan2..

nowriz said...

bola memang sinonim dengan lelaki.. namun aku ada jua kawan perempuan yang fanatik tengok bola..
sanggup berjaga subuh2.. semata2 mo tengok bola..

ia sama la jua seperti :

perempuan dengan psp/ps3/xbox..
perempuan dengan kaki chat..
perempuan dengan kaki blogging..
perempuan dengan kaki shopping..
perempuan dengan kaki pancing..
perempuan dengan gila makeup..
perempuan dengan kaki wayang..
perempuan dengan kaki k-pop..
perempuan dengan drama korea..
perempuan dengan drama hindi..
perempuan dengan drama NOra Elena??

namun, lelaki pun ada jua minat dengan apa yang kusenaraikan ni..

so sabar jak la ko..

restuilah keminatan suamimu..

biarla ko dicurangi oleh bola yang tiada perasaan sama lakimu itu..

jangan ko dicurangi kaum sejenis mu atau kaum lawan jenis.. sudah!

Nani said...

nana: baguslah jugak tu kalau English biarla pelan2 baca hihi...

Aki: bah aku ok ja ni kalau kau tmbh diminati melalui blog aku hihi. jadi rajin2 kau pi sini melayan peminat mu..

AS: Skandal? nda la bah kali sbb lelaki dan perempuan sbnrnya sama juga masing2 ada minat, kegilaan dan masing2 ada hal yg memboringkan utk dilayan.

Nowriz: ya laki ku selalu ckp tu, drpd dia main perempuan, bagus lagi main bola.

sbnrnya, aku pun suka bola bah. dan kes laki ku ni, aku bkn halang 100% tapi dalam seminggu kdg ada 1 hari yg aku request spya dia spent time hanya utk aku tapi selalunya susah dia mau buat... bah lantaklah sbb aku pun kaki blogging juga.. nda apa, ada ubi ada batas... hehe.

Nani said...

coolman: ya dari portugal tp skg menetap di sabah suda hihi..

Anonymous said...

bola la best...

abglan said...

Mana ada.. Isteri memang no. 1, bola dah jatuh no berapa puluh aku pun tak boleh nak kira... he he he (bleh caya ke???)

Anonymous said...

Abglan: itu hanya rasa cemburu sbb isteri tiada hobi lain yg melalaikan hehe..

abglan said...

he he he... org perempuan ada hobi sendiri, tp tak tau la kenapa diorg larang org laki leka dengan sesuatu.... Manja kot...

Anonymous said...

Kerana bila lelaki leka mmg akan lupa semua hal. Perempuan walaupun leka drg masi peka dgn sekeliling.