NgeEeEeH!
Tersengih panjang sendiri.
Ndala aku tau kenapa kantin sebegini kecik aku mau bagi menu2 yg grand punya.
Mungkin itu sudah jiwa ku.
Aku suka makan nasi ayam penyet dan aku x prnh pun belajar resepi. Apa yg aku nampak itu yg aku cuba tiru. So itulah hasilnya.
Menu kantin, menu2 yg murah so aku pakai sayap ayam ja. Sepinggan RM5 ja.
Ayamnya aku perap pakai serbuk lada dan kunyit+garam+gula baru gorang mcm biasa bila ada org minta.
Sambal tu, lada kering+belacan+bwg besar+cili padi+gula+garam. Biasanya sambal ayam penyet ni pedas gila tapi ndala aku aku ikut sgt nanti tiada org mau makan.
Aku ingat lgi masa makan di Anjung Senja, KK. Aku ckp ngan abg tu suruh kasi kurg pedas sambalnya sebab sedap tapi terlalu pedas. Dia jawab "memang gitu tu pedasnya.." Fine!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
2 comments:
Hahaha ok bh tu asal harga dia urg suka jgk...aym penyet yg d alam mesra tu ko sda try...bkn yg koki bandung tu...pedas n sedap tu ctu aym pnyet rest padang jawa...yg prna aku nmpk dia bt tu tym p mnguder d blkg. ..n rasa sndiri...tu aym pnyet dia rebus dlu sm bhn2cyg simple ja aku rasa tu...rebus 1/2 msk lps tu goreng smpi garing2 ckit n ketuk la kc pnyet...smbl tu tomato ko cincang sm blcn taruk garam gula lada shj...cincang lumat2...taruk limau jgk kc balance tu rasa...
Ndala dpt dipenyet sb sayap ja. Mau jg guna ayam yg bsr skit tp nti nda drg mau mongoder klu mahal.
Post a Comment