Thursday, 30 August 2012

Raya Tahun ini 2012

Aku tau kalau raya mesti masing2 berlumbakan mau upload gambar2 terhebat dorang....
masing-masing mau tunjuk gambar sedondon dan aksi-aksi romantik bersama pasangan, kalau yang masih pengantin baru, lagilah show off! Macam dia sorang ada laki, hew! Membuatkan rakan-rakan bujang mendengki atau pun menyampah lalu mulalah gelisah kerana masih tiada jodoh. Bagi rakan yang sudah kawin, dia senyum sja sebab dalam fikiran "dua, tiga tahun romantiklah.... Sudah 2,3 anak, jahanam!" hahaha. eh, bukan mendoakan tau tapi itulah asam garam berumahtangga. Semakin romantik pasangan itu, disebaliknya mereka selalu bergaduh tapi gaduh-gaduh sayang... So jangan takut-takut pula mau romantik-romantik, buat saja tapi jangan pasang niat mahu menunjuk.

Tengok muka i, ada niat menunjukkan kah? :p

Atas tu raya pertama, ya tema kami pink. Yg ni raya ke2, 

pakai baju lama tahun 2010 punya baju.

 Di kampung kami (Kelumpang-kampung suami) tiap tahun diadakan sambutan hari keluarga sempena hari raya tapi tahun ni agak awal sebab memberi laluan kepada keluarga yang mengadakan majlis perkahwinan. Nanti majlis tiada orang pula kalau diadakan serentak dengan sambutan raya. 

Gambar ni ialah acara ratu fesyen kanak-kanak dan baju coklat tu ialah Nadia. Saja nda bagi dia solek sebab baru mau test dia berani posing ka tidak, lagipun target dapat hadiah saguhati saja, rupanya memang dia berani posing so tahun depan nanti mami uruskankamu nak.

 Ni pula acara, baju paling sedondon... Dan dalam ramai2 hadirin, hanya pasangan ini yang sangat sedondon di mata-mata juri lalu mereka dipertandingkan. Acara ini memilih peserta secara rambang sahaja sebab tu nda ramai yang memakai pakaian yang betul-betul sedondon. Dorang ni kebetulan ajer! Dan pemenangnya ialah si baju merah! Yeay!!!! (tepuk tangan).

 Raya ke3 open house di rumah mama tapi aku sorg ja pakai baju lawa yang lain degil tak mau santik-santik! Bedebah betul mereka ya... Barisan belakang kiri sekali adik aku yang selebihnya ipar-duai ku dan anak-anak buah.

 Bersama ipar-duai juga (keluarga suami). Ni lah majlis kahwin yang dimaksudkan tapi pengantin tiada dalam sini. Tema kuning+hitam, k.

 Bersama biras baru yang sedang mengembang...

Anak-anak yang sedondon.

ni dia pengantinnya...

Kami sekeluarga sebelah suami aku..... Suami aku 4 beradik ja, so nda berapa semak kalau begambar ramai-ramai haha..

Best ja tingu baju sama color kan?

Selamat pengantin lama.... hihi

2 comments:

Anonymous said...

smart o nani ni blog ko.. suka..2

aku eryati said...

meriah raya kamu nani..selamat hari raya ya..