Friday, 23 March 2012

NERVES! NERVES!

Huha! Huha! Huha!
Adakah bunyi pernafsan begitu?
Kamu tiadakan? Aku ada, haha...

Selepas berkonflik, bertekak, berbenci selama beberapa hari mempersoalkan tentang hala tuju hidup dan masa depan, akhirnya kami temui jalan yang benar..
Uiseh, jalan yang benar ya..

Laki aku dibuang kerja, sejak awal bulan lalu kerana ketidak sefahaman antara bos dan pekerja.
Sebenarnya, lama dulu laki aku pernah resign tapi masa tu bos rasa dia yang salah so dia ambil laki aku kerja balik lepas tu, laki aku kerja sehabis baik cuma selalu ambil cuti untuk join kalau boleh semua game bola sehinggalah bos dia hilang kesabaran lalu mengambil keputusan untuk pecat laki aku.

Setahun jadi kuli orang, kini tiba masanya jadi bos pulak!
Alhamdulillah, daripada kesulitan itu, menganggur sehingga kini Allah telah tunjukkan jalan untuk kami memikirkan rancangan lain.
Yalah, mau hidup punya pasal.
Akal kena panjang beb!
Alhamdulillah, Allah sentiasa sayangkan dan memberi pertolongan pada hamba-hambaNya yang nda kenal erti putus asa.

Aku mengaku, aku nda malu mau sharekan story-story seram macam ni sama kamurang.
story yang bikin meremang bulu roma bila aku mendedahkan yang kehidupan aku ndalah sehebat kehidupan blogger-blogger lain.

Aku mungkin kurang kongsikan cerita yang aku beli kasut tinggi harga 3k! Beg harga 5k! Atau dapat BM_er model terbaru harga lebih setengah juta. Juga bukan kesinambungan kejayaan aku dalam MLM, melainkan cerita-cerita puaka yang hidup aku turun-naik dan masih terumbang-ambing. Ya, itulah sinopsis kehidupan ku .

Aku study hanya tahap STPM, laki aku SPM pun kandas abis! Ya, kawan-kawan. Inilah kami.


Nerves memikirkan:

Rumah Impian

Jaminan kewangan

Memulakan perniagaan.

9 comments:

QASEEH HATIKU QASEEH said...

nerves apa nya..rilek bah ko..
tari napas dlm2 hembus pjg2..
kemudian pikir...
d mana ko patut pigi slps ini..

tp buli tahan ko kau..
beli kasut 3k..gila apa..
byk nya duit mu..
beg 5k..
aku pn pikir 100x owh mobeli harga mcm tu..hehehe..
kereta ku pun dui bah..kereta made in msia jak dr dlu...huhuhu

p/s..ada bah sda aku pnya entri..yg itu entri lama sda tu..aku pn heran knp klu d bloglist urg ..aku tingk n3 tu jak yg apear..

Dania Eryati said...

erm..kerja mmg pening utk menjamin masa hadapan...tp klu x keja..camana mau jamin masa hadapan kan nani.. mau kasi mula perniagaan pun payah ni..huhuhu...sy juga di landa masalah yg bikin sakiy utak

Nani said...

Qaseeh: isk, mana da la bah aku membeli brg mahal bgtu... contoh ja hehe.. ya jelas suda hala tuju baini tu la nerves sbb excited.

yATI: mau pelan2 fikir juga oh. aku lama suda plan baini tp melaksana tu yg bukan senang. kalau main hentam, susah juga. mau steady hehe

miya said...

haloo.. sabahan blogger bekumpul di sini arr...

samalah kita ni nani, masalah kewangan melanda. jgnkan ko stp, sy diploma pn duduk rumah sejja ni..

huahuaa...

Nani said...

kekekek! best bah jadi saurirumah

Cinoi Lavigne said...

Semoga berjaya dalam apa pun bisnes yg kamu mau buat. Just pastikan buat research betul2. Tp sy rasa stiap manusia x dpt lari dr hutangpiutang ni. Baru hbs blajar suda ada hutang ribu2 (ptptn) eheheheh

Nani said...

cinoi: dgn izin Tuhan, rasa macam tinggal sejengkal lagi baini bisnes mau mula. tu lah nerves jugak ni hehe. thanks.

Aki said...

naah, orang pandai macam kakak, relax la.. trust me.. he he he..

Nani said...

Aki: ok i trust u! hehehe> Pandaikah kakak ni? :p