Saturday, 25 February 2012

Ayam Goreng

Selamat Hari Ahad!
CP masi jam ka? 1B? Suria?
Skandal cousin aku sms tadi suruh aku join dorang tinguk wayang tapi malaslah pulak jalan. Sejak minggu lalu dan minggu ini, kalau mau keluar kena laki yang bawa atau naik bas atau naik chater atau ahhh! Diam! Kereta antik kesayangan tinggal di Pitas sebab minggu lalu balik sini pak dan mak mentua aku ikut jadi inda bah buat sana Honda. Adik aku pun ikut juga jadi berehat mendrivelah dulu sebab kami bawa kereta beliau Toyota Land Cruiser atau kami panggil Wagon. Nda lagi aku campen bawa tu kereta, sudahlah manual, besar lagi pulak. Bawa-bawa berehat.

Cakap pasal makan, lainkan kalau kita mau makan sesuatu tu tapi kita tiba-tiba tukar menu lain. Mesti rasa macam nda puas. Walaupun kita sudah makan dua, tiga jenis makanan tapi rasa macam masih mau lagi sebab makanan yang sebenarnya kita mau tu belum kita telan.

Tengahari tadi patut makan nasi dengan ayam goreng tapi adik belanja makan di luar dan aku ambil soto. Ya kemarin siang dan malamnya aku tiada sentuh nasi hinggalah tadi. Opps! Ada pulak bah. Balik dari KK tu makan pula kami semalam nasi. Aik, pelupa sudah tapi hati masih nda keruan.

Dua orang adik bujang perempuan aku ada di rumah ni sekarang. Kami pakat-pakat tadi mau turun KK tinguk wayang dan lepak sana Anjung Senja tapi nda semangat mau jalan bila Nadia ada. Mau jalan tanpa budak bah baru bebas.. Jadi, dua urang bujang tu menidurkan diri dan aku melayan perasaan.

Sebenarnya sangat gelisah bila kita cuba mengontrol diri untuk makan sesuka hati. Nda susah pun tapi tulah, kita manusia ni seringkali tewas dengan nafsu sendiri.

P/S: Sebelum Mac mungkin aku boleh settlekan hutang kad kredit aku dan ianya sungguh melegakan... Insya Allah this Oct mau bawa si Ghazali honeymoon di Langkawi. Love... Love... Love... Aku hidup dengan penuh rasa CINTA... Uhuk! Uhuk!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Eryati said...

wah mau p bercuti...bestnya nani...

Nani said...

Insya Allah, kalau ada rezeki..